Elszigetelve a szigeten, avagy jó Robinsonból is megárt a sok

Hogy miért Euro-Woodstock? Tudtommal Woodstock attól az ami, mert szervezetlen, spontán, csak úgy van. A miénk nem ilyen. És attól sem lesz "olyan", mert eljön néhány (ki)öregedõ vúdsztokos húzónév, elcsépelt, érzelmeket melengetõ filmeket játszanak és virágot festenek egymás arcára.
De mindegy! Bemegyek, mert érdekel. Át a hídon. Eleinte nem találom a helyem. Barangolok. Azt aztán lehet. Lassan kitisztul a kép. Arra kell menni, amerre a sor áll. A vége. Sörben... pardon sorbanállás mindenfelé.
Szembejönnek rég nem látott ismerõsök. Tûnõdöm: "hogy' kerülne ide? Õt nem is ismerem! mindenki itt lenne? Van itt tizenéves új- hippi, van bõrdzsekis, szöges (ellentét), heilhitlerezõ neobakancsos családapa és nagymama. Van elit és szakadár. Világegyetemisták.
A program sokszínû. Sõt! Próbálok válogatni. A színházsátorban jónéhány nagyszerû elõadás. A PÁB színház remekel hrabalos a színházi büféjével, jó a TÁP, a SÖR és a rév-komáromi Képzelt riport. Sajnos az albán színház elakad a határon. Kár. Megnéztem volna. Sikeres a performance sátor is.
A nagyszínpadok "dögnagyok". Persze nagymenõnek nagy felhajtás. Ám a világsztárok elfáradtak. Alvin Lee igyekszik, de elszállt felette az idõ. Az ex-Animals nagyon rossz. A Jehtro Tull egysíkú, Leslie Mándoki embereivel nem tudok mit kezdeni. A Grandmothers olyan Zappa nélkül, mint egy liba lúdtalp nélkül. A Blood, Sweat and Tears hozza a formáját. Ez jó. A Jeffersonról egy szót se. Fogalmam sincs mit keres a nagyszínpadon a Calcutta Trio, az In Line és a Kõszegi Quartet. A Pál Utcaiak szenvednek, Horváth Charlei senkit nem érdekel, ef. Zámbóék nyomulnak és gerjesztenek. A Géniusz megkérdõjelezi nevének hitelességét. Jó bulik az alternatív színpadon. A bahiások tetszenek. A Balaton, a Kampec Dolores, Wahorn és csapata lenyûgözõ (mindenki röhög). A bluest kihagyom. A jazz se rossz, bár többen kifogásolják az erõsítés minõségét.
És van biznisz is, mert anélül nem megy. Rózsaszín gumimütyûr, bóvli, emlékérem, fotó Schwarzeneggerrel, vattacukor és csapolt kenyér. Van sport, hazasságkötõ, keleti meditáció (józanodóknak, hogy legközelebb mit igyanak), Krisna-õrület. Van eü. sátor, detox, véradás (olcsón kimért RH+).
Kimerítõ, de kell egy hét együttlét.
Éjjelente a rockszínpadon dübörög a disco és a rajzfilm slágerek: "kígyónak lábsó". Ennek ellenére jövõre is eljövök.