„Vigyázni a céltalan lángra...,
hogy célt érjen."
Langstadler Csaba

Bevezetõ avagy a családi szennyes

Lassan írom e bevezetõt. Tudom, hogy nem tudtok gyorsan olvasni.

II. János Pál Pápa bejelentette, hogy nem lesz világvége. Na, hála Istennek!

Már-már érezhettük úgy, mikor barátaink a megélhetés nehézségeire, idõre hivatkozva hanyagoltak minket, mikor számítógépünk lenyelte adataink egy részét, mikor a Miss Art'húr dosszié önérzetesen bár, de üresen tátongott, s a decemberi rendezvény is hû de ficites volt!

„Ha a felmosó vödör kiborul, ki mossa fel?" érzéssel, beválthatatlan ígéretekkel, bevallott fáradsággal, tele kérdõjelekkel kezdünk neki Windisch József barátommal, hogy mesterséges légzést adjunk az Art'húr lelkesedésnek.

Fõszerkesztõi üzenet Langstadler Csaba barátomnak

A hitvallásod refrénjét együtt hallgattuk,
színpadot emeltünk a hitnek,
a kelyhet bizományba kaptuk,
tengert keretünk a gyöngynek.
Képzeld magad most a helyembe!

Szellembe kapaszkodom
barátoknak leengedett (széttárt) karjai között
veszteségeim fel nem rovom:
az élet így rögtönözött.
Képzeld magad most a helyembe!

Felelõsség. Vagy megtévesztett belsõ morál.
Kamionos filozófia, az úgy akarom ahogy van!
A négysávos élet dobál
porban - közönyben, kihûlt koromban.
Képzeld magad most a helyembe!

Az utad könnyebb így - meglehet,
magadba zárva. Lelked fojtva,
mint harangtoronyba zárt ministráns kisgyerek;
tisztaságod magad elõtt tolva.
Képzeld magad most a helyembe!

Lelkünk ismerete tökélyben talán
valami õsi gesztus nyomdokán
vagy Jézus boncasztalán - nem fér fejembe!
Ne képzeld magad most a helyembe!

  Jóna Dávid

Hírek:

A Fõvárosi Ügyészség törvényességi vizsgálatot tartott házunk táján, s ha lenne, bizonyára kapnánk „tiszta udvar rendes ház" feliratú táblácskát. A gazdasági ügyvivõnkkel Hortay Tamással küzdöttünk, akinek munkáját dicséri az elõbb említett gyorshír.

Tóth Bálint Art'húr alapítónk könyvet jelentetett meg a Párduc szeme címmel, melyet kikapcsolódásként ajánljuk. Dömötör László tagunk a Kurvák dicsérete címû kisülését még lehet kapni.

Jóna Dávid Kattintott egérkorszak címmel kiadott kötete 300 Ft-os, a Léleksztriptíz címû kötete 150 Ft-os áron kapható a szerkesztõség címén.

Az Art'húr alkotó csapatához tartozó, rendezvényeinken sikerrel fellépõ Fat-Mouth Rabbits (Nagyszájú nyulak) pantomim páros a Neten saját oldalt nyitottak a http://www.datanet.hu/rabbits címen. Látogassátok meg õket!


Dilemmáink után, úgy döntöttünk, hogy mindazoknak felfüggesztjük a tagságát akik ránk se néztek az elmúlt 18 hónapban. A 130 tagból 21-t érint.
Az új tagok listáját ezúttal is közöljük:

 • Balogh István /Budapest/
 • Bokros Csaba /Budapest/
 • Kiss Judit /Budapest/
 • Szabó Bernadett /Érsekvadkert/
 • Nagy Csaba /Nagykanizsa/
 • Az Art'húrhoz való csatlakozást a szerkesztõség, vagy az alapítvány címén levélben vagy személyesen lehet megtenni. Feltétele, hogy az új tag elfogadja az Art'húr szemléletét /lásd etikai kódex az elõzõ számban vagy Interneten/, és valamely módon segítse az alapítvány munkáját.


  Az Art'húr köteléken belül mûködõ ipari alpinista csapat rövid határidõn belül, garanciával vállal homlokzatjavítást és festést, panelszigetelést, magasságokban végzendõ munkák elvégzését. Bõvebb információ: Kecse Attilánál a 06 30 331 887 számon.

  Vállalunk továbbá rendezvényszervezési munkákat (hostesekkel, étkeztetéssel, zenei, irodalmi, színházi produkciókkal, hangosítással), foto és videodokumentációt (kollekciók, kiállítások, portrék), video utómunkákat (például ha külföldön járt és kamerával rögzített szép képeket, mi filmet varázsolunk belõle, így tartósítjuk és kozmetikáljuk élményét). Segíteni tudunk kiadványok, könyvek nyomdára való elõkészítésében (számítógépre vitele, tördelése, korrektúra) is. Kamerakezelési, médiaértelmezési külön órákat vállalunk egyéneknek személyreszabott tanmenettel (Internet, video), csoportoknak beszélgetést gerjesztõ elõadást a manipuláció, a hitelesség, a NAT komform médiapedagógia témákban.

  A következõ számban ötletes abszurd írásokból szeretnénk összeállítani egy rovatnyit. A másik elképzelés, hogy Peternák Miklós ötlete nyomán a hétköznapi Csúsztatásokról való írásokat, elmélkedéseket, fejtegetéseket gyûjtenénk és adnánk közre.

  „Rakja fel mindenki szárnyait!"
  „Megcsillan a pillanat késhegyén" a lehetõség, hogy a Zsámbéki Fõiskolai Napok keretében meghallgassátok Kispál sa borzt (a korrektor éberségét übereli a dizájn), amit a Minden száj nyitva áll számból kölcsönözve elneveztünk a „gyöngyök disznóval keverve" címû produkciónak.